Kunskapsförbundet Väst

Vård- och omsorgsprogrammet

Drömmer du om en framtid där du får möta, hjälpa och lära känna många olika människor? Då är Vård- och omsorgsprogrammet rätt utbildning för dig!

På vård- och omsorgsprogrammet lär du dig att förstå människan som en helhet, hur hon kan fungera fysiskt, psykiskt och socialt samt hur olika livsvillkor, kulturer och religioner påverkar henne. Här väntar tre aktiva år. Du får lära dig om hälsa, ohälsa, funktionsnedsättning, medicin, psykologi och att förstå hur människan fungerar och vad som påverkar vår hälsa. Du tränas i att samarbeta, möta människor, att se och möta behov och att ge god vård och omsorg. Dessutom kommer du att få möjlighet att delta i katastrofövningar, utbildningsdagar hos räddningstjänst, polis och ambulans, samt lära dig hjärt- och lungräddning. Under din studietid får du också möta föreläsare, göra studiebesök och studieresor.

Programmet har en stark koppling till yrkeslivet och en stor del av utbildningen sker ute i arbetslivet. Du får minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) fördelat över de tre åren. Då får du under handledning utveckla dina nya kunskaper och knyta viktiga kontakter.

Vård och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan skolan där du går din utbildning, arbetsgivaren som anställer dig när du är klar och fackförbundet som stöttar dig i frågor som gäller din arbetsplats och din anställning.

När du går en utbildning inom Vård- och omsorgscollege får du den kompetens som efterfrågas av arbetsgivaren. Här har alla chansen att tycka till och på så sätt formas utbildningen efter hur arbetslivet faktiskt ser ut. Det gör dig attraktiv!