Kunskapsförbundet Väst

Estetiska programmet

Älskar du musik? Tycker du om att spela instrument eller sjunga? Estetiska programmet med inriktning musik är för dig som brinner för musik, vill uttrycka din kreativitet och dessutom få en bra samhällsvetenskaplig grund inför framtiden.

Estetiska programmet med inriktning musik är en högskoleförberedande utbildning där vi varvar teoretiska studier med musikaliskt arbete. Instrumentalundervisningen är individuellt anpassad och vi möter dig på den nivå du befinner dig, oavsett om du är nybörjare på ditt instrument eller har spelat i flera år. Här får du möjlighet att utveckla dig som musiker, träna din sceniska beredskap genom att möta olika slags publik i skiftande musikaliska sammanhang. Dessutom får du träna och utveckla din kreativitet, samarbetsförmåga och presentationsteknik. En stor del av studierna sker i projektform. Många av våra kurser leder fram till konserter, turnéer, studioinspelningar eller musikteaterprojekt.

Här finns alla instrument, undervisning i fina lokaler med modern utrustning. Våra lärare har lång musikalisk och pedagogisk erfarenhet och brinner för din utveckling. Här får du utvecklas inom musiken, drivas av kreativiteten samtidigt som du bygger en bred grund inför fortsatta studier.