Kunskapsförbundet Väst

För­sälj­nings- och ser­vice­pro­gram­met

Är du intresserad av entreprenörskap, försäljning, service, inköp, marknadsföring och ekonomi? Drömmer du kanske om att starta eget företag inom handel? Då är detta ett program för dig.

Hos oss lär du dig att möta människor, förstå vad som är riktigt bra service och vad som krävs av en företagare. När du lämnar Magnus Åbergsgymnasiet kan du vara säker på att du har de kunskaper som behövs för att möta arbetslivet.

Försäljnings- och serviceprogrammet är en utbildning där du lär dig att kommunicera med människor, både i verkliga livet och via digitala media. Du får lära dig om försäljning, inköp, varuflöden, logistik och entreprenörskap. Det senare är ett av de ämnen som du får arbeta praktiskt med genom hela utbildningen, där du genom Ung Företagsamhet får du starta och driva ditt eget företag, utifrån din egen affärsidé.

Under din utbildning så tränar du din förmåga att utveckla relationer med affärskontakter och medarbetare. Vi arbetar mycket med att samla in, analysera och värdera information och att ta ansvar och handla med omdöme. Du arbetar ofta i projektform och tränar din förmåga att vara aktiv och företagande. Dessutom har du minst 15 veckors utbildning ute på en arbetsplats, så kallat ”Arbetsplatsförlagt Lärande” (APL).

Läs till för grundläggande högskolebehörighet

För att få grundläggande högskolebehörighet krävs att du läser kurserna Svenska 3 alt. svenska som andraspråk 3
Engelska 6. Du kan läsa båda dessa kurser inom ramen för individuellt val på programmet.