Kunskapsförbundet Väst / Nyheter / 2021 / 02 / 22

Distansundervisning: nya besked

Vänersborg den 22 februari 2021

Distansundervisning på gymnasiet vecka 9

Med anledning av de senaste dygnens rapporter om smittspridning på fjällorterna samt förekomst av den brasilianska virusmutationen i en region i Sverige, rekommenderar Smittskydd Västra Götaland nu ytterligare åtgärder för att minska risken för smittspridningen i vår region.

Veckan efter sportlovsveckan rekommenderas fjärr eller distansundervisning i högstadier och gymnasieskolor i Västra Götaland.

Det innebär att vi efter sportlovet har distansundervisning i Kunskapsförbundets gymnasieskolor i enlighet med dessa rekommendationer.


Dina lärare kommer att meddela dig vad som gäller för just dig – det är viktigt att du har koll på It´s learning och på Instagram eller Facebook så du inte missar någon information.


De allmänna rekommendationerna blir allt viktigare för att stoppa smittspridningen:

  • Var hemma om du är sjuk/uppvisar symptom (gäller även vi lättare symptom)
  • Om möjligt välj att cykla eller gå till skolan – på så vis hjälper vi till att minska belastningen på kollektivtrafiken för dem som måste åka. Det är rekommenderat att man bär munskydd i kollektivtrafik
  • Håll avstånd
  • Tvätta händerna
  • Sjukanmäl dig om du är inte kan närvara i undervisningen, samt kontakta din mentor

Vi måste alla tänka till och hjälpas åt så att vi snart kan få bedriva närundervisning igen.

Vänta inte med att ta kontakt med din lärare, IT, Elevhälsan eller rektorerna om det är något som inte fungerar eller du behöver hjälp med. De finns ju där för att stötta dig i dina studier oavsett om du jobbar på distans eller är på plats i skolan.

Skolledningen på gymnasieskolorna Kunskapsförbundet

Magnus Åbergsgymnasiet infomag@kunskapsforbundet.se

Nils Ericsonsgymnasiet infone@kunskapsforbundet.se

Birger Sjöberggymnasiet infobsg@kunskapsforbundet.se