Magnus Åbergsgymnasiet / Högskoleförberedande

Samhällsvetenskapsprogrammet

Världen ser annorlunda ut när du förstår hur den fungerar. Samhällsvetenskapsprogrammet handlar om samhället vi lever i, både det lokala och globala. Vill du ha koll på vad som händer och veta varför det händer? Då är programmet helt rätt för dig.

Hos oss väljer du mellan två inriktningar: Samhällskunskap eller Beteendevetenskap. Oberoende inriktning får du en bred utbildning som gör dig väl förberedd inför vidare studier på högskola eller universitet.

På Samhällsprogrammet får du verktyg för att förstå din samtid och vår gemensamma historia. Du lär dig hur samhället och människorna i det fungerar och vad som styr våra handlingar och beslut. Som samhällsvetare är det självklart att ha ett internationellt perspektiv. Du lär dig att analysera och kommunicera både i bild, tal och skrift. Du får träna dig i ett vetenskapligt förhållningssätt, att arbeta i projektform, ställa upp olika teoretiska modeller, och dra slutsatser utifrån dessa.

Möt en elev på Samhällsprogrammet:

Oavsett vilken inriktning du väljer får du gå i modernt utrustade salar med tillgång till studierum för självstudier. Vi har också ett välutrustat bibliotek som kan komma väl till pass när du ska göra dina fördjupningsarbeten. Under utbildningen kommer du att göra många studiebesök och studieresor. Du har stora möjligheter att bredda och fördjupa dig inom programmet.

250x250-banner

Sedan 2016 är vi utsedda till ”Skola för mänskliga rättigheter” av Amnesty, vi är också ambassadörsskola för Europaparlamentet. Läs mer om det här! 

På Samhällsvetenskapsprogrammet kan du välja mellan två inriktningar Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap.

Läs mer om inriktningarna i poängplanen nedan.

Många som har gått Samhällsvetenskapsprogrammet satsar efter vidare studier på att bli lärare, jurist, personalvetare, psykolog, projektledare, journalist, informatör, forskare, bibliotekarie eller arkitekt.

Samhällsprogrammet gör dig väl förberedd för högskola och universitet. Du har också en bred behörighet och kan bli i stort sett vad du vill inom det samhällsvetenskapliga området. Här har du möjlighet att maximera dina meritpoäng.

Sedan 2016 är vi utsedda till ”Skola för mänskliga rättigheter” av Amnesty – en hedersfull utmärkelse som vi är jätteglada över.