Härlig energi när alla Drömfabrikens ämnessamordnare samlades för en heldag med workshops, förberedelsearbete och god mat!
I Kunskapsförbundet Väst möts lärare från alla gymnasieskolor och vuxenutbildningen två gånger per läsår för att gemensamt lära och utveckla. Ett av Kunskapsförbundets egna mål är att Elevers lärande och måluppfyllelse ska förbättras och likvärdigheten ska öka. I den förbundsgemensamma processen är det just elevers lärande i fokus. För att elevers lärande ska förbättras, behöver vi fundera på vad lärare behöver lära sig eller göra annorlunda. Elevers lärande och lärares lärande hänger ihop.
Ämnessamordnarna som kommer från alla skolor är nyckelfunktioner i planeringsarbetet för de här dagarna. Utifrån forskning och beprövad erfarenhet och utifrån de behov som har kartlagts i de olika ämnena arbetar man med frågeställningar för att gemensamt förstå och utveckla undervisningen.
”Elevers, lärares och skolledares lärande är centralt i skolutvecklingsprocesser. Att mötas i den här formen med ämnessamordnare från våra skolor, och arbetet i våra autonoma ämneskollegium på de förbundsövergripande k-dagarna möjliggör utveckling av undervisningen och en förbättrad likvärdighet” säger utvecklingschef Lisa Thörn.
Hon fortsätter med att framhålla hur stolt hon är över det engagemang och den framåtanda som finns hos ämnessamordnarna. Kunskapsförbundets skolutvecklare Fredrik Dahl och Cecilia Hermansson hade planerat en heldag med väl avvägda ämnen och en god balans mellan eget arbete och djupdykning i ämnen som syftar till att utveckla ämnessamordnarnas uppdrag, som till exempel ”att läsa och bearbeta text tillsammans” och ”om att leda samtal”. Fredrik Dahl konstaterar nöjt att det varit ett härligt surr bland deltagarna under dagen och att feedbacken från deltagarna har varit väldigt positiv.
En deltagare sa till exempel ”Bra med heldag! Gillar också att det är lite guldkant på dagen. Avspänd men serös och professionell ingång från skolutvecklarna skapar trygghet och fina förutsättningar” En annan feedback var ”Upplevelsen av tillsammanskraft”
På Kunskapsförbundets webbplatser använder vi cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.Stäng och godkännIntegritetspolicy