Kunskapsförbundet Väst / Nyheter / 2020 / 03 / 11

Om Coronaviruset (covid-19) – 2020-03-11

Vi vet att det förekommer bekräftade fall av Coronaviruset, Covid-19, i vårt närområde och att det kan komma att påverka våra verksamheter. Varje fall hanteras individuellt och i samråd med Smittskyddsenheten för att begränsa spridning och skydda personer i riskgrupperna. Smittskyddsläkare fattar beslut om vilka åtgärder som behöver göras och hur vi ska hantera det.

Enligt Folkhälsomyndighetens bedömning finns, ur ett smittskyddsperspektiv, i dagsläget ingen anledning att friska elever ska stanna hemma från skolan.

Ta med dig din dator hem varje dag. Då har du möjlighet att studera hemifrån om det skulle inträffa något som gör att du inte kan gå till skolan.

Stanna hemma från jobbet och skolan om du har feber, hosta eller andningssvårigheter, det är varje persons ansvar att inte smitta andra. Ring 1177 Vårdguiden om du misstänker att du är sjuk, eller 113 13 om du har allmänna frågor kring Coronaviruset.

Vi hjälper varandra att minska smittspridningen genom att:
– tvätta händer ofta
– nysa och hosta i armvecket
– vara uppmärksamma på om vi får symptom och då stanna hemma (undvik då också onödiga sociala kontakter, även om du bara är småsjuk)

Skolans lokaler som klassrum, matsalar och övriga elevutrymmen ses som avgränsade arbetsplatser. Inga beslut är ännu fattade men skolorna planerar sin verksamhet för att minimera större folksamlingar och avvaktar vidare beslut från Folkhälsomyndigheten.

Länkar till mer information:
Folkhälsomyndigheten
1177.se om coronaviruset
UD:s rekommendationer

Kunskapsförbundet Väst, 05 juli

Vi har ett problem - våra elever vill bli lärare!

Vi gillar film här på Kunskapsförbundet. Ibland när vi vill veta vad våra elever tycker och tänker om viktiga saker, som deras utbildning och framtid, intervjuar vi dem och passar på att göra film. Något som dagens unga inte har några som helst problem med. Att bli filmad...

Kunskapsförbundet Väst, 27 juni

Kunskapsförbundet är stolta sponsorer till Pride

Kunskapsförbundet är självfallet alltid med och stöttar rätten till att få vara den man är, och bli så mycket man kan! Även i år är vi stolta sponsorer av årets Pridefestival. 🏳‍🌈❤✨ – I Kunskapsförbundet ska alla elever och medarbetare få bli så mycket...

Kunskapsförbundet Väst, 27 juni

"Att utvecklas tillsammans är roligare! Tillsammans är grejen."

I Kunskapsförbundet sätter vi punkt för våren och läsåret med en rad olika utvecklingskonferenser. Igår var det dags för den sista för vårterminen – dialogkonferens för skolledare. Dialogkonferens är ett vanligt begrepp i Drömfabriken. Det är en konferensform där deltagarna...

Kunskapsförbundet Väst, 19 juni

Kvalitet (och sommarlov) i Drömfabriken

Läsårets sista dag och semester och sommarlov lurar runt hörnet för större delen av personalen i Drömfabriken. Det är dags att knyta ihop säcken och rektorerna på respektive gymnasieskola samlar personalen aulan för att tillsammans summera årets kvalitetsarbete. Utgångspunkten...