Kunskapsförbundet Väst / Nyheter / 2024 / 05 / 20

Ny grafisk profil hösten 2024

Hösten 2024 förväntas en ny grafisk profil prägla Kunskapsförbundets verksamheter. Nya färger, nya mallar, men samma starka logotyper.

Implementeringsarbetet med den nya grafiska profilen för Kunskapsförbundets alla skolhus har börjat. Kommunikationsavdelningen håller i taktpinnen i arbetet och först ut är att informera ledningsgrupper om hur den nya grafiska profilen kommer se ut och användas. På bild ses kommunikatör Jessica Ericsson, som projektleder arbetet med ny grafisk profil, informera förbundsledning och rektorsgruppen.

Under hösten 2024 startar arbetet med att implantera profilen och alla nya mallar i alla verksamheter.

”Arbetet att förändra alla våra plattformar kommer pågå under lång tid, vi kommer förändras succesivt. Redan nu har vi startat i gång med vår webbbyrå, för att sätta nya färger på våra webbplatser och på vårt intranät. Det är redan nytt utseende på det vi gör i sociala medier och trycksaker. Vi diskuterar hur vårt profilmaterial ska förändras och hur vi kommer se ut, vi som har yrkeskläder i jobb och utbildning. ” säger Jessica Ericsson, Kommunikatör på Kunskapsförbundet väst.

Vad är en grafik profil och varför behövs den?

Den grafiska profilen bestämmer hur vi ser ut, i alltifrån trycksaker, reklam, kläder, webbplatser. Vilka färger och former som är Kunskapsförbundet väst. Att ha ett snyggt, proffsigt fodral är en viktig del i varumärket, i stolthet och igenkänning. Att vara en attraktiv utbildningsanordnare kräver ett varumärke som rimmar med samtiden, som kan möta konkurrensen på marknaden och som känns igen.

”Vi är så stolta över vårt varumärke i Kunskapsförbundet och de värden som det bär med sig. Vi låter logotyperna vara kvar, de har en stark anknytning till sina skolor, men städar upp och förnyar i färgkartor, förbättrar och förfinar våra mallar och arbetsdokument. Med vår nya grafiska profil möter vi dagens, men framför allt framtidens grafiska uttryck. Vi fortsätter vara västsveriges största utbildningsanordnare, dessutom snyggast också.”. , säger Lisa Thörn, utvecklings- och kommunikationschef på Kunskapsförbundet Väst.