Kunskapsförbundet Väst / Nyheter / 2024 / 03 / 28

Kompetensutveckling i Kunskapsförbundet

🌟 Vilken fantastisk förbundsövergripande kompetensutvecklingsdag vi hade tillsammans igår! 👏 Flertalet bilder från dagen hittar du längre ner på sidan.

Våra förbundsgemensamma kompetensutvecklingsdagar återkommer en gång per termin och syftar till att bygga en gemensam grund för vårt kollegiala lärande. Under dessa dagar träffas lärare och rektorer från våra fyra skolhus för att lära tillsammans och sätta fokus på ämnesdidaktik och utvecklingsområden som vi identifierat.

Under dagens samtal delade vi kloka reflektioner och diskuterade hur vi kan anpassa undervisningen utifrån elevernas behov och den senaste forskningen. Cecilia Hermansson och Fredrik Dahl, som ansvarar för planeringen av K-dagen, säger:
”Vi har så många spännande och intressanta utvecklingsområden på gång i våra ämneskollegier, och K-dagen ger oss en möjlighet att fördjupa oss i dessa. Det är fantastiskt att se det kollegiala lärandet i praktiken och vi är glada att kunna vara en del av det!”

”Det är verkligen inspirerande att se alla samlade och engagerade för att forma en ännu bättre undervisning och lärandemiljö för våra elever, berättar utvecklingschef Lisa Thörn. Jag är otroligt stolt över den starka ”dela-kulturen” bland våra lärare och hur de tillsammans tar ansvar för att implementera nya kunskaper och insikter i våra skolor och klassrum.”

Ett stort tack till servicegänget som gjorde ett fantastiskt jobb för att dagen skulle bli så lyckad, och tack till Magnus Åbergsgymnasiet för att ni var sådana fantastiska värdar!✨