Kunskapsförbundet Väst

Välkommen till drömfabriken

Nyttig information för dig som är anställd i Kunskapsförbundet

Om du har funderingar kring din anställning eller annat, se gärna om du hittar svaret på det du söker här nedan. Om inte får du gärna skicka din fråga till vår personalavdelning, du hittar kontaktuppgifter till höger. I nedan information finns det länkar till dokument och system, en del av dessa fungerar endast om du befinner dig på vårt interna nät. Du behöver då befinna dig på en av våra arbetsplatser eller koppla upp dig via VPN.

 

Från och med den 1 januari 2013 ansvarar Kunskapsförbundet Väst för Birger Sjöberggymnasiet, Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsonsgymnasiet samt Vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg.

Kunskapsförbundet Väst är ett Kommunalförbund som ägs av Trollhättans Stad och Vänersborgs Kommun. Förbundet arbetar för att utveckla och stärka de frivilliga skolformerna i både Trollhättan och Vänersborg.

Med cirka 3 000 elever som studerar på våra gymnasieskolor och närmare 3 000 studenter inom Vuxenutbildningen är vi en av Västsveriges största utbildningsanordnare. Lite drygt 700 personer är anställda i Kunskapsförbundet och ytterst ansvariga är en politisk direktion med 14 ledamöter från våra ägarkommuner.

Läs mer om vårt varumärke här

Vår vision är att vara en drömfabrik där alla växer och känner framtidslust. Så vilket namn passar då inte bättre för vårt sociala intranät än Drömfabriken? Det är ett kommunikationsverktyg för alla medarbetare i Kunskapsförbundet.

På Drömfabriken har vi samlat allt du behöver veta som medarbetare i Kunskapsförbundet. Eftersom vi tror på att det blir roligare om man delar med sig finns det också grupper att vara med i och sidor att följa.

Välkommen in i Drömfabriken:
https://dromfabriken.kunskapsforbundet.se/ 

Lönutbetalning
Utbetalning av lön sker den 27:e varje månad, om datumet är en helgdag betalas lön ut vardagen före. Lönespecifikationen skickas ut digitalt genom Kivra. Du kan även se din lönespecifikation i vårt personalsystem HR+8 som du kommer åt när du är på jobbet.

Vid månadsanställning –  lönen betalas ut innevarande månad dvs du får lön din första månad på jobbet.
Timanställd – Du får släpande utbetalning, lönen betalas då ut med en månads förskjutning. Tänk på att du som anställd behöver skicka in de timmar du arbetat den senaste månaden till din chef så att dessa kan läggas in i medvind.
Få lön på rätt konto
För att din lön ska bli insatt på det konto du själv behagar behöver du anmäla dina lönekontouppgifter till Nordea. Detta gör man digitalt på www.nordea.se/anmalkonto tillsammans med Kunskapsförbundets arbetsgivarnummer 644931.

Om du redan har ett lönekonto hos Nordea behöver du inte lämna in dessa uppgifter.

 

Vi hanterar vår tid i ett system som heter Medvind, för de personer som har semestertjänst och ska stämpla sin tid är det i Medvind vi registrerar detta. Förutom att det finns ”Medvinds datorer” utställda på våra olika arbetsplatser kan du även sköta registreringar via din egna dator. Behöver du lite hjälp på traven finns det manualer för olika typer av registrering, dessa hittar du i vår Drömfabrik under sökordet ”Medvind” https://dromfabriken.kunskapsforbundet.se/ 

För alla våra anställda (ej timanställda) registrerar vi även planerad frånvaro i Medvind. Det gäller all typ av frånvaro förutom sjukanmälan och VAB. Det går numera att göra via vårt Intranät Drömfabriken: https://dromfabriken.kunskapsforbundet.se/

 

Tjänstegrupplivförsäkring
Som anställd omfattas du utav TGL-KL hos KPA. Du hittar mer information om vad försäkringen innefattar på KPAs hemsida.

Länk till information om TGL-KL