Kunskapsförbundet Väst / Nyheter / 2021 / 01 / 21

Distansundervisning: justerad rekommendation

Under dagen idag, den 21 januari, har vi fått justerade rekommendationer avseende distansundervisning på gymnasieskolorna som öppnar för möjligheten att kunna erbjuda undervisning på plats i skolan varvat med distansundervisning.

Med hänsyn till rådande smittspridningsläge har Kunskapsförbundet beslutat att distansundervisningen fortsätter i nuvarande form fram till den 31 januari, därefter kommer skolan succesivt öppna för mer undervisning på plats. Detta under förutsättning att smittläget inte förändras.

Planering pågår i samråd med smittskydd och andra myndigheter för hur detta ska ske på bästa sätt för att fortsatt kunna hålla avstånd och skapa en trygg studiemiljö för elever och personal.

Det är extra viktigt att vi alla följer de allmänna rekommendationerna när vi nu börjar komma tillbaka:

  • Var hemma om du är sjuk/uppvisar symptom (gäller även vid lättare symptom)
  • Om möjligt välj att cykla eller gå till skolan – på så vis hjälper vi till att minska belastningen på kollektivtrafiken för dem som måste åka.
  • Det är rekommenderat att man bär munskydd i kollektivtrafik under rusningstid (kl. 7-9 och kl. 16- 18)
  • Håll avstånd
  • Tvätta händerna
  • Sjukanmäl dig om du är inte kan närvara i skolan, samt kontakta din mentor
  • Respektera mattider och de restriktioner som finns kring lunchserveringen
  • Respektera schemat – det är extra viktigt att du och dina skolkamrater inte vistas i våra gemensamma utrymmen på annan tid än rast/håltimme.

Vänta inte med att ta kontakt med din lärare, IT, Elevhälsan eller rektorerna om det är något som inte fungerar eller du behöver hjälp med. De finns ju där för att stötta dig i dina studier oavsett om du jobbar på distans eller är på plats i skolan.

Dina lärare kommer att meddela dig vad som gäller för just dig – det är viktigt att du har koll på It´s learning och på Instagram eller Facebook så du inte missar någon information.

Det ska bli skönt att få träffa er igen, även om vi har en bit kvar innan vi kan ha öppet som vanligt. Nu är vi på upploppet – så klart vi löser den sista biten också.

Skolledningen på gymnasieskolorna Kunskapsförbundet

Magnus Åbergsgymnasiet – infomag@kunskapsforbundet.se

Nils Ericsonsgymnasiet – infone@kunskapsforbundet.se

Birger Sjöberggymnasiet – infobsg@kunskapsforbundet.se