Vuxenutbildningen / Gymnasial utbildning
Restaurang kock
Redo att börja din yrkesbana inom restaurang- och storköksbranschen? Restaurangutbildning är en gymnasial yrkesutbildning (yrkesvux) för dig som vill ha kompetensen som krävs för en anställning inom restaurang eller storkök.
Ansökan kräver BankID. Om du inte kan skicka in din ansökan eller får ett bekräftelsemail ifrån skolan när du gjort din ansökan så hör av dig till Administration/Expedition på infovuxkfv@kunskapsforbundet.se
Snart kan jobbet vara ditt!
Restaurangutbildning är en gymnasial yrkesutbildning (yrkesvux) som vänder sig till dig med ett intresse för mat och dryck och som vill arbeta med tillagning av mat och/eller servering inom restaurangnäringen eller storkök.
Utbildningen passar dig som är intresserad av ett yrke där mat, dryck, livsmedel och råvaror står i centrum. För arbetet behöver du vara serviceinriktad och gilla att arbeta med mat och dryck för beredning, tillredning, servering samt kassaarbete.
Innehåll
Studierna ger dig grundläggande yrkeskunskap där praktiska moment varvas med teori. Du får bland annat lära dig att planera, bereda och laga mat med god kvalitet samt ge god service åt gästerna. Under utbildningen kommer du ges möjlighet att praktisera på skolans restaurang men även ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) på en arbetsplats inom restaurangbranschen eller storkök.
Omfattning
Studier på heltid, 1 år. Ort Trollhättan. Utbildningen genomförs på heltid på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan med lektioner i klass. I utbildningen ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det ger dig en praktisk inblick i kommande yrkesliv.
Utbildningen startar under förutsättning att ekonomiska medel erhålles och att det blir ett tillräckligt antal studerande.