Vuxenutbildningen

Bibliotek

Välkommen till Vuxenutbildningens skolbibliotek i Vänersborg. Vi finns på våning 5 i Vänerparken.

Hit är alla elever på Vuxenutbildningen inom Kunskapsförbundet välkomna. Vi som jobbar i biblioteket heter Anna, Maria och Helene. Oss träffar du i biblioteket, samt när vi undervisar i informationssökning, källkritik och bokpratar.

På biblioteket kan du söka information i böcker och databaser, läsa tidningar och tidskrifter, låna och beställa böcker (även från andra bibliotek) eller sitta och studera. Du kan få hjälp med kopior av artiklar som inte finns i skolans bibliotek.

Här hittar du ett varierat utbud av facklitteratur inom olika ämnen, skönlitteratur, lättläst litteratur, ljudböcker mm. Vi har böcker på svenska och engelska men också andra språk. Fråga gärna personalen när du behöver hjälp och vägledning i biblioteket eller om du vill ha boktips. Saknar du något i biblioteket? Lämna gärna ett inköpsförslag!

Prata med bibliotekarien om du har ett läshinder (t ex, dyslexi eller synskada) så kan du få hjälp med inlästa böcker.

Vi ses!

Fråga Biblioteket via Google Meet

Varje tisdag mellan 09:00 och 10:00 finns vi i biblioteket tillgängliga för dig via Google Meet. Vi kan då svara på olika biblioteksrelaterade frågor. Det kan tex handla om bokfrågor, referensfrågor, val av källor eller något helt annat. För att träffa oss så använder du koden: vuxbiblioteket.

Bibliotekets ordinarie öppettider:

  • Måndag 08:30-15:00
  • Tisdag 08:30-13:00
  • Onsdag 08:30-15:00
  • Torsdag 08:30-15:00
  • Fredag 08:30-13:00

Som låntagare på Vuxenutbildningens bibliotek registreras dina personuppgifter i vårt bibliotekssystem. Detta system rensas kontinuerligt och när du varit inaktiv hos oss i 400 dagar plockas alla uppgifter om dig bort.