Vuxenutbildningen

Google Workspace och digital kommunikation

Här hittar du information om hur du loggar in på classroom, e-post och Google workspace

Vuxenutbildning – en del på distans

En del av undervisningen på vuxenutbildningen kan ske på distans. För att du ska kunna delta på en distanslektion är det vissa saker du behöver förbereda.

  • Två veckor innan kursstart får du ett mail med inloggningsuppgifter till ditt elevkonto. Det innehåller användarnamn, e-postadress och lösenord. Håll koll på din skräppost ifall ditt mail hamnar där.
  • Ditt elevkonto med tillhörande e-post skall användas under studietiden. E-postadressen används för kommunikation med lärare samt för att ta del av kursinformation och annan viktig information för att klara dina studier.
  • För dig som studerat under föregående termin/period gäller samma inloggningsuppgifter som tidigare.

Så här gör du för att logga in

Logga in i alla tjänster i Google Workspace med elevmail och sedan ditt lösenord. Exempel: tomeri1@kfvelev.se och lösenord. Om du är inloggad med ett privat googlekonto, se till att växla och skriv in inloggningsuppgifterna för ditt elevkonto.

Vi rekommenderar dig att logga in i webbläsaren Google Chrome med ditt elevkonto. Då kommer du åt alla digitala tjänster på ett smidigare sätt. Se hur du gör på filmen nedan.


Google Chrome

Arbetar du på dator rekommenderar vi dig att logga in med din elevmail i Webbläsaren Google Chrome. Då får automatisk tillgång till: alla verktyg inom Google Workspace.

Google Appar

Om du använder en smartphone eller surfplatta, ladda gärna ned apparna för Google Classroom, Google Chat, Google Mail, Google Meet och Google Calendar och logga in med ditt elevkonto i dessa. På så sätt kan du följa informationen i kurserna på ett smidigt sätt.


Google Classroom som lärplattform

Du kommer att använda Google Classroom för information i kursen och inlämningar. Du får mer information av läraren i kursen om hur du använder Google Classroom.


Google workspace

Genom din elevmail får du tillgång till flera Googletjänster. Du når dessa tjänster genom att logga in i din elevmail och därefter klicka på Google apps (fyrkant uppe till höger).

Du får tillgång till:

  • E-post & Chat
  • Meet – Videomöte
  • Kalender
  • Lagring: Google Drive
  • Dokument/Google Docs: Skapa textdokument, kalkylark, presentationer och formulär

IT-Support

Har du tekniska problem så kan vår IT-support hjälpa dig med teknisk support och hjälp kring din lånade PC, Chromebook, inloggning osv.

  • Kontakta oss via e-post: it-support.elever@kunskapsforbundet.se

I samband med kurs- och utbildningsstart har IT-support även telefontider. 


WIFI på Vuxenutbildningen

Som elev/studerande på Vuxenutbildningen har du möjlighet att använda dig av vårt WiFi nät.