Vuxenutbildningen

Lärcentraverksamhet

Lärcentra verksamheten är öppen för dig som studerar eftergymnasialt, men som fortfarande bor i Trollhättans eller Vänersborgs kommun.

Lärcentra verksamheten är till för dig som studerar eftergymnasialt på distans eller för dig som läser på campus på andra orter men som fortfarande bor i Trollhättans eller Vänersborgs kommun.

Det finns många utbildningar och kurser på distans både på högskolor/universitet men även inom den nyare utbildningsformen Yrkeshögskolan. Distansformerna kan se olika ut men oavsett hur de ser ut så kan vuxenutbildningens lärcentraverksamhet hjälpa dig att lyckas med dina studier.

Vuxenutbildningen i Trollhättan och Vänersborg arbetar för att bidra till det flexibla lärandet. Här finns det som du kan tänkas behöva under dina studier. Du får tillgång till teknik med ett basutbud av programvaror, datorer, wifi, telebildanläggning, webbkameror, bibliotek, tentamensmöjligheter och möjligheter till utskrift. Om du vill veta mer om detta hittar du det under HU|Högre utbildning.

Avgifter

För dig som är bokförd i Trollhättans eller Vänersborgs är det kostnadsfritt att använda dig av vuxenutbildningens lärcentraverksamhet. Eventuella kursavgifter till utbildarna betalar du själv.

Tentamen på annan ort

Om du studerar på annan ort kan Vuxenutbildningen ge dig tentamensmöjligheter. Om ansvarig skola tillåter kan du som är skriven i Trollhättans eller Vänersborgs kommun kostnadsfritt skriva tentamen hos oss. Tentamensskrivningar sker på Vuxenutbildningen i Trollhättan. Du kan läsa mer om tentamen på annan ort under HU|Högre utbildning.

Vuxenutbildningen uppfyller Nitus kvalitetskriterier.

Ett lärcentra innefattar följande tre M:

MÖTESPLATS

Lärcentra är en mötesplats som möjliggör spännande möten, t ex mellan studerande och företagare, studerande på olika nivåer och människor från olika kulturer.

MÄKLARE

Ett Lärcentra erbjuder inte bara utbildningar i egen regi utan har också en roll som mäklare av utbildning till företag, organisationer och privatpersoner på alla utbildningsnivåer.

MOTOR

Genom bland annat utbildning och nätverkande skall ett lärcentra fungera som motor för utveckling av människor, näringsliv och organisationer samt samhälle.

Du kan läsa mer om Nitus kvalitetskriterier på deras hemsida.