Filmbranschen behöver fler professionella filmarbetare då både långfilm och tv-serier ökar i produktion.
På Filmarbetarutbildningens tekniska funktioner väljer du mellan inriktningarna ljud, ljus och kamera.
De tekniska avdelningarna fyller teamet med filmarbetare som har hand om ljudupptagning, ljussättning och kamerautrustning. Ljudteknikerna sköter boom, fäster myggor och spelar in ljudet. Ljusavdelningen, under ledning av belysningsmästaren, omvandlar fotografens vision till tekniska lösningar som ger önskad effekt i bilden. Kamerateamet har hand om utrustning, drar skärpa och markerar upp var skådespelarna har sina positioner.
Utbildningens fokus är att du ska bli professionell och yrkesverksam filmarbetare direkt efter examen. Du kommer sedan ha ett variationsrikt och roligt jobb där ingen dag är den andra lik, och där olika inspelningsplatser och produktionsbolag kan ge dig möjligheter att jobba både när och fjärran. Allt under ständig utveckling av din egen yrkesroll.
LIA Utbildningen består av flera LIA-perioder, ”Lärande i Arbete”, där du är på professionella film och tv-produktioner och förankrar dina teoretiska kunskaper, tränar upp din yrkesskicklighet och nätverkar med branschen.
Samarbeten Film i Väst, Gothenburg film studios, Scen och film (fackförbund), etablerade produktionsbolag i Sverige, Norge och Danmark. Den svenska yrkeskåren av etablerade frilansfilmarbetare. Storyline, postproduktionsbolag, teknikföretag, Kulturakademin, HDK-Valand med flera.
Studiefinansiering/CSN Utbildningen är avgiftsfri. Eventuella utgifter för resor, kost och logi, t.ex i samband med LIA, samt kurslitteratur står den studerande för. Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN. Läs mer på www.csn.se
På Kunskapsförbundets webbplatser använder vi cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Godkänn och stängIntegritetspolicy