Vuxenutbildningen

Öppet hus | Vuxenutbildningen

Under några dagar öppnar vi dörrarna för dig som är nyfiken på någon av våra gymnasiala yrkesutbildningar eller kurser inom Komvux på vuxenutbildningen.

Vi ser fram emot att få träffa både gamla och nya elever under våra öppet hus dagar. Passa på att träffa lärare, rektorer, elever och studie- och yrkesvägledare i våra lokaler.  Ta med dina funderingar och frågor så ska vi göra vårt allra bästa att ge dig svar. Välkommen!

Måndag 8 maj

Klockan: 15 -18, Vänerparken 5, Vänersborg

Fristående kurser inom Komvux: Här kan du få veta mer om våra fristående kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Ta med dina funderingar om vad du behöver läsa för att komma vidare på gymnasial eller eftergymnasial nivå.

Gymnasiala Yrkesutbildningar:  Vård och omsorg, Barn och fritid, Lokalvård, Trädgårdsutbildning och Frisör.

Onsdag 10 maj

Klockan: 15 -18, Magnus Åbergsgymnasiet, Trollhättan

Gymnasiala Yrkesutbildningar:  Restaurangutbildning, Restaurang och måltidsbiträde, Hotell/turism, Målare och Bygg (träarbetare/snickare, murare och betongarbetare).

Torsdag 11 maj

Klockan: 15 -18, Birger Sjöberggymnasiet, Vänersborg

Gymnasiala Yrkesutbildningar:  Elinstallatör, CNC/Svets, Billackering, Industri inriktning mot underhåll och Elektroniktekniker.


Läs mer om yrkesutbildningar på gymnasial nivå

Yrkesvux är gymnasiala yrkesutbildningar skapade för dig som vill gå en yrkesutbildning som leder till arbete. Det är attraktiva yrkesutbildningar som ger dig chansen att omskola dig, få ett framtidsyrke eller höja kompetens som du redan har. Utbildningarna fokuserar på praktisk kunskap inom branscher med behov av nya medarbetare.

Lärlingsutbildning för vuxna ska ge en grundläggande yrkesutbildning, ökad arbetslivserfarenhet, och möjlighet att under en handledares ledning, på en arbetsplats, få kunskaper inom ett yrkesområde. Som lärling tillbringar större delen av utbildningen på en arbetsplats.