Bli en viktig del av vård och omsorg. Distansutbildning inom medicinsk administration för dig som vill arbeta med att bidra till en patientsäker vård. Ansökan öppnar 17 februari.
Som medicinsk vårdadministratör är du en viktig del av vårdteamet och fungerar som ett kvalificerat administrativt stöd i verksamheten. I dagens snabbt föränderliga vårdmiljö blir din roll ännu mer betydelsefull. Med den ökade digitaliseringen och införandet av ny teknik är vårdadministratörernas arbetsuppgifter i ständig utveckling, vilket gör rollen både kvalificerad och framtidssäker.
Arbetsuppgifterna varierar beroende på region och vårdenhet, men vanliga ansvarsområden inkluderar remisshantering, systemadministration, diagnosklassificering och service i reception. Utöver detta kan du arbeta med ekonomihantering, bearbetning av data och statistik samt personaladministration. Att vara en del av ett team, kunna ge service och ha patientkontakt är genomgående inslag i yrkesrollen.
Efter examen har du möjligheten att arbeta inom hela sjukvården, exempelvis på sjukhus, vårdcentraler, rehabiliteringsmottagningar, forskningscentra och på läkemedelsföretag. Din kompetens efterfrågas också inom andra sektorer i samhället, både inom privat och offentlig sektor.
Ta chansen att bli en del av vården i en roll som ständigt utvecklas och erbjuder spännande utmaningar!
Yrkesroll
Yrkesroll 1: Vårdadministratör
Yrkesroll 2: Läkarsekreterare
Yrkesroll 3: Medicinsk vårdadministratör
Yrkesroll 4: Medicinsk sekreterare
Om utbildningen
Studierna bedrivs på heltid varav cirka 20 timmar per vecka enligt schema i vårt digitala mötesverktyg Google Meet. Resterande tid ägnas åt självstudier och grupparbeten. För att du ska kunna genomföra utbildningen behöver du ha en dator.
En fjärdedel av utbildningen består av den praktiska delen LIA ”Lärande i arbete”. Då är du ute och praktiserar dina nya kunskaper i branschen. Under LIA-perioden är du på plats på arbetsplatsen 35 timmar per vecka och ägnar resterande tid åt skolarbete. Du ansvarar själv för att ordna LIA-plats. (OBS! LIA-placering kommer inte att kunna erbjudas inom Västra Götalandsregionen. Om du bor i Västra Götaland innebär detta att kommer att behöva resa utanför regionen under din LIA).
Studiefinansiering/CSN
Utbildningen är avgiftsfri. Eventuella utgifter för resor, kost och logi, t.ex. i samband med LIA, samt kurslitteratur står den studerande för. Studierna kan finansieras med studiemedel från CSN. Läs mer på www.csn.se
På Kunskapsförbundets webbplatser använder vi cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Godkänn och stängIntegritetspolicy