Vuxenutbildningen / Gymnasial utbildning

Elektroniktekniker

En ny karriär väntar på dig och det kan räcka med studier i 6 månader! Satsa på en gymnasial yrkesutbildning (yrkesvux) till elektroniktekniker. Ta chansen att lära något nytt och yrkesväxla eller ta första steget mot drömjobbet!

Ansökan kräver BankID. Om du inte kan skicka in din ansökan eller får ett bekräftelsemail ifrån skolan när du gjort din ansökan så hör av dig till Administration/Expedition på infovuxkfv@kunskapsforbundet.se

Snart kan jobbet vara ditt!

Elektroniktekniker är utbildningen som ger dig praktisk kunskap för att kunna arbeta med elektronik, mekatronik, elektriska system, kablage, kopplingsboxar och andra kontaktlösningar. Du får möjlighet att arbeta med olika typer av elektriska apparater och verktyg för montering, felsökning och reparation. Elektronik och mekatronik finns överallt, från mobiler och datorer till bilar och industriella maskiner, vilket innebär att efterfrågan på elektroniktekniker är stor.

Innehåll

Utbildningen kombinerar teoretiska kunskaper med praktisk erfarenhet som ger dig möjlighet att utveckla färdigheter inom elektronik, el och mekatronik. Du lär dig att läsa och tolka ritningar, använda olika verktyg och mätinstrument, men även montering, felsökning och reparation.

Kort om utbildningen

Studier på heltid, 6 månader. Ort: Vänersborg. I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det ger dig en praktisk inblick i ditt kommande yrkesliv.

Utbildningen startar under förutsättning att ekonomiska medel erhålles och att det blir ett tillräckligt antal studerande.

Godkänt betyg i:

  • Svenska eller Svenska som andraspråk på grundläggande nivå
  • Alternativt motsvarande kunskaper

Studieperiod för utbildning med start januari 2024

  • Studieperiod1: 2024-01-15-2024-06-20

Kurser för utbildning med start januari 2024

  • Praktisk ellära
  • Elkraftteknik
  • Service och bemötande
  • Elektromekanik
  • Elektronikproduktionsteknik
  • Elektronik och mikrodatorteknik

Med rätt utbildning och erfarenhet kan en elektroniktekniker få en framgångsrik framtid. Olika branscher som fordons-, flyg- och försvarsindustrin är i behov av denna kompetens. Arbetsutsikterna är goda med tanke på den ökande efterfrågan på elektronik och teknik.

Utbildningen är kostnadsfri.

Du får själv stå för studiematerial, ev. arbetskläder, skor samt resor till och från praktikplatsen (APL), studiebesök osv.

Utbildningen berättigar till studiestöd. Läs mer om studiestöd på www.csn.se

Yrkesvux är gymnasiala yrkesutbildningar skapade för dig som vill gå en yrkesutbildning som leder till arbete. Det är attraktiva yrkesutbildningar som ger dig chansen att omskola dig, få ett framtidsyrke eller höja kompetens som du redan har. Utbildningarna fokuserar på praktisk kunskap inom branscher med behov av nya medarbetare.