Under måndagen fick Magnus Åbergsgymnasiet besök av skolminister Lina Axelsson Kihlblom som ville samtala med lärare och elever om utmaningar och styrkor inom skolan.
Skolministern inledde sitt besök med att bli bjuden på fika i gymnasiesärskolans lokaler, och fick där prata med elever som själva bakat och dukat upp inför mötet.
Efter en kort rundtur på skolan och lektionsbesök på Hotell- och turismprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet, satt ministern ner en längre stund med en grupp elever och lärare. Eleverna som representerade olika program hade förberett frågor till Lina och samtalade kring allt från skolmat till nationella prov och utmaningar med olikvärdighet i Sveriges skolor.
Med under hela besöket fanns Magnus Åbergsgymnasiets rektor Carolina Blomster, Kunskapsförbundets utvecklingschef Maria Hildefors, Maud Bengtsson, ordförande i Kunskapsförbundets politiska direktion samt kommunalrådet Monica Hansson.
Vi är nöjda och glada efter ministerns besök, och fulla av beundran för våra elever som tog tillfället i akt att ställa kloka frågor och gjorde förmiddagen så fin, säger rektor Carolina Blomster stolt.
Utvecklingschef Maria Hildefors håller med och tillägger:
Såklart är det jätteroligt att få berätta om Magnus Åbergsgymnasiets fina kompensatoriska arbete och visa de nyrenoverade lokalerna. Men med en skolminister på besök gäller det också att ta tillfället i akt och lyfta sådana utmaningar med skolan som hon har makt att påverka. Det gjorde verkligen våra elever på ett förtjänstfullt sätt.
Under dagen i Trollhättan besökte skolministern även Sylteskolan.
Lina Axelsson Kihlblom klev in som skolminister i december 2021. Hon ansvarar för förskola, grundskola och gymnasieskola. Ministern har sedan innan erfarenhet av att arbeta på olika nivåer i skolsystemet och har suttit med i Skolkommissionen. En del minns henne säkerligen från UR-serien Rektorerna där hon följdes på problemtyngda Ronnaskolan i Södertälje.
Utbildningsminister Anna Ekström är fortsatt ansvarig för utbildningsdepartementet men med flyttat fokus till högskolor, universitet, forskning och annan vuxenutbildning.