Magnus Åbergsgymnasiet / Nyheter / 2022 / 05 / 31

Skolministern besökte Magnus Åbergsgymnasiet

Under måndagen fick Magnus Åbergsgymnasiet besök av skolminister Lina Axelsson Kihlblom som ville samtala med lärare och elever om utmaningar och styrkor inom skolan.

Skolministern inledde sitt besök med att bli bjuden på fika i gymnasiesärskolans lokaler, och fick där prata med elever som själva bakat och dukat upp inför mötet.

Efter en kort rundtur på skolan och lektionsbesök på Hotell- och turismprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet, satt ministern ner en längre stund med en grupp elever och lärare. Eleverna som representerade olika program hade förberett frågor till Lina och samtalade kring allt från skolmat till nationella prov och utmaningar med olikvärdighet i Sveriges skolor.

Med under hela besöket fanns Magnus Åbergsgymnasiets rektor Carolina Blomster, Kunskapsförbundets utvecklingschef Maria Hildefors, Maud Bengtsson, ordförande i Kunskapsförbundets politiska direktion samt kommunalrådet Monica Hansson.

Vi är nöjda och glada efter ministerns besök, och fulla av beundran för våra elever som tog tillfället i akt att ställa kloka frågor och gjorde förmiddagen så fin, säger rektor Carolina Blomster stolt.

Utvecklingschef Maria Hildefors håller med och tillägger:

Såklart är det jätteroligt att få berätta om Magnus Åbergsgymnasiets fina kompensatoriska arbete och visa de nyrenoverade lokalerna. Men med en skolminister på besök gäller det också att ta tillfället i akt och lyfta sådana utmaningar med skolan som hon har makt att påverka. Det gjorde verkligen våra elever på ett förtjänstfullt sätt.


Under dagen i Trollhättan besökte skolministern även Sylteskolan.

Lina Axelsson Kihlblom klev in som skolminister i december 2021. Hon ansvarar för förskola, grundskola och gymnasieskola. Ministern har sedan innan erfarenhet av att arbeta på olika nivåer i skolsystemet och har suttit med i Skolkommissionen. En del minns henne säkerligen från UR-serien Rektorerna där hon följdes på problemtyngda Ronnaskolan i Södertälje.

Utbildningsminister Anna Ekström är fortsatt ansvarig för utbildningsdepartementet men med flyttat fokus till högskolor, universitet, forskning och annan vuxenutbildning.

Magnus Åbergsgymnasiet, 19 augusti

Skolstart och Covid-19

Oavsett om du börjar i 1:an och är helt ny på skolan eller om du är en rutinerad gymnasieelev i de högre årskurserna så är det en speciell känsla att få börja skolan igen på ”riktigt”. Men det är inte över än. Vi måste fortfarande följa Folkhälsomyndighetens allmänna...

Magnus Åbergsgymnasiet, 14 december

ÖPPET HUS - en andra chans!

Missade du höstens Öppet Hus eller grubblar du fortfarande på ditt gymnasieval? Då är du välkommen till oss den 23 januari. Vi öppnar dörrarna och välkomnar alla nyfikna niondeklassare och vårdnadshavare klockan 17.30. Träffa elever, lärare och studie- och yrkesvägledare...

Magnus Åbergsgymnasiet, 28 november

Yrkesprogram är högskoleförberedande

Är du lockad att välja ett yrkesprogram men vill ha behörigheten till att läsa vidare? Då har vi goda nyheter! Från och med i höst är alla yrkesprogram på gymnasiet högskoleförberedande. Kraven för yrkesexamen har inte ändrats och alla elever kan fortfarande nå en yrkesexamen...

orangea och svarta ballonger i skolans entré. Elever står redo att välkomna besökare.

Magnus Åbergsgymnasiet, 27 november

Rekordmånga besökare på Öppet hus!

Magnus Åbergsgymnasiet bjöd på en rad olika programaktiviteter under onsdagskvällens Öppna hus. Allt ifrån praktiska övningar i Bygg- och anläggningsprogrammets lokaler till uppträdanden av skolans Estetiska program i aulan. UF-företag visade också upp sina affärsidéer...

Magnus Åbergsgymnasiet, 12 oktober

Välkommen på Öppet hus!

Vi vill hälsa dig varmt välkommen till vårt Öppna hus den 22 november. Upptäck våra inspirerande utbildningprogram, träffa lärare och elever som gärna svarar på frågor om såväl skolan som poängplaner, tillval och trivsel. Allt du undrar inför ditt stundande gymnasieval...