Birger Sjöberggymnasiet / Nyheter / 2018 / 11 / 14

Åtgärder på grund av ryktesspridning

Ryktesspridning på sociala medier har skapat oro, men ingen hotbild finns, enligt uppgifter från Polisen. Polisen har kommit vidare i sitt utredningsarbete och har meddelat att det inte finns någon hotbild utifrån de bilder som spridits på sociala medier. De åtgärder som sattes in under gårdagen kommer därför att avslutas.

Uppdatering 181114:
Under onsdagsförmiddagen spreds en bild i sociala medier. Bilden föreställer en person som är klädd på ungefär samma sätt som gärningsmannen som genomförde attacken på Kronan. Bilden sprids i flera varianter med olika bildtexter, på bland annat Facebook. Polisen är inkopplad och arbetar med ärendet.

I samråd med polisen och säkerhetsansvariga i Trollhättans stad och Vänersborgs kommun uppmanas personal att vara extra vaksamma på personer som rör sig i skolområdet och att kontakta polis via larmnummer 112 om man uppfattar något misstänkt.

Åtgärder har även vidtagits för att öka tryggheten vid samtliga skol- och förskolebyggnader i Trollhättan och Vänersborg. Det kan till exempel innebära att väktare rör sig runt skolbyggnaderna.

Vid behov kommer mer information att läggas ut på Trollhättans stads hemsida.