Som slaktare och styckare är du en viktig länk i produktionskedjan av livsmedel. Behovet av utbildad personal är mycket stort.
Låt arbetsplatsen bli ditt klassrum!
Att arbeta som slaktare och styckare är ett hantverksyrke i en bransch med stort behov av utbildad personal. Utbildningen är en lärlingsutbildning som ger dig kunskaper att arbeta med någon av yrkesutgångarna slaktare eller styckare mot slakt.
Slaktaren arbetar med djurens välbefinnande innan avlivning. Därefter sker uppstyckning, klassificering, vägning och nedkylning av djuret.
Styckaren skär ut detaljer på rätt sätt. Du lär dig att skilja ut och stycka de olika köttdelarna, skinka, kotlettrad, bog och karré. I en butik som köper grov styckat, styckas alla delar och förpackas av en styckare.
Innehåll
Utbildningen varvar teoretiska och praktiska moment på företaget. Du får kunskaper och praktiska färdigheter i allt från intransport, avlivning, uppslaktning, styckning, konsumentpackning till expedition.
Du kommer att arbeta med både nöt- och fläskdjur.
Kort om utbildningen
Studier på heltid, 1 år. Ort: Nuntorp/Brålanda. Den praktiska utbildningen sker på företaget A.J. Dalberg Slakteri/ Brålanda. Teori läser du på Nuntorp varje fredag.
Utbildningen startar under förutsättning att ekonomiska medel erhålles och att det blir ett tillräckligt antal studerande.