Birger Sjöberggymnasiet

T4

Hösten 2016 startar ingen T4-klass. 

Utbildningen innebär ett fjärde år på teknikprogrammet som leder till gymnasieingenjörsexamen. Utbildningen genomförs i teknik_collegesamverkan med de certifierade Teknikcollegeskolorna i Fyrbodal, och är förlagd på Birger Sjöbergsgymnasiet i Vänersborg. En stor del av utbildningen är förlagd ute på företagen.

Gymnasieingenjör

Det här är en bra chans för dig som vill bli ingenjörsmässig. Genom att plussa på ett fjärde år som leder till en gymnasieingenjörsexamen med en tydlig yrkesinriktning och dessutom är anpassad till näringslivets behov är du mycket eftertraktad av regionens företag, som dessutom är med och utformar utbildningen.

Din lärmiljö är både i skolan och hos företagen och du får utveckla dina ingenjörsmässiga färdigheter så som att definiera och analysera problem, ta fram lösningsförslag och att även utveckla och konstruera, producera och reflektera över de olika processerna.

Läs mer om Teknikcollege.

Utbildningen har två profiler:

  • Design- och produktutveckling
  • Produktionsteknik

Det fjärde gymnasieåret med profilen Informationsteknik erbjuds på Uddevalla Gymnasieskola i samarbete med övriga TeknikCollege-gymnasier i Fyrbodal.

Ansökan

Ansökningshandlingar kan beställas från antagningskansliet på telefon 0522-44 08 70, eller laddas ner från denna sida när det närmar sig. Sista ansökningsdag är 15 maj.

Företagen

De ledande teknikföretagen i Fyrbodalsregionen är med och arrangerar utbildningen. En stor del av din utbildning gör du på ett eller flera av dessa företag (se nedan).

Abba Seafood
AH-automation
Arctic Paper
A-TEKNIK AB
Gullmarsgymnasiet
Husqvarna AB
Lichron Teknikgymnasium
Midroc
Norautron AB
Parker Hannifin AB
Preemraff Lysekil
Processtekniska Gymnasiet
Produktionstekniskt centrum
Siemens Turbomachinery AB
Tooltec Trestad AB
Tranter
Vargön Alloys
VBG Group
GKN